اخبار ترفند ها و نکات دنیای علم و فناوری اطلاعات

اخبار و معرفی ترفند ها تکنولوژی های روز دنیا

اخبار ترفند ها و نکات دنیای علم و فناوری اطلاعات

اخبار و معرفی ترفند ها تکنولوژی های روز دنیا

هواپیمای خودران گوگل غذا و نوشیدنی ارسال می‌کند

شرکت آلفابت گوگل از نخستین سرویس تحویل هوایی خود در پایتخت استرالیا خبر داد.

هواپیمای خودران گوگل غذا و نوشیدنی ارسال می‌کند

شرکت آلفابت از اولین سرویس تحویل هوایی خود در پایتخت استرالیا خبر داد. 

این سرویس پس از سال‌ها بررسی و آزمایش راه‌اندازی شد، در حال حاضر تنها با یک برنامه در تلفن همراه کالا دسته‌بندی می‌شود و به دست مشتریان می‌رسد.

شرکت گوگل به تازگی یک شرکت مادر به نام آلفابت یا الفبا ایجاد کرده که خود تنها به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های آن فعالیت خواهد کرد و مجموعه های دیگری نیز در کنار آن تاسیس خواهند شد.

در توضیحات مدیرعامل آلفابت این طور آمده است که تحویل هوایی خودران به منظور کاهش ترافیک، آلودگی هوا، افزایش سرعت در انجام امور و حفظ زمان راه‌اندازی شده است.

آلفابت از سال 2014 تاکنون تکنولوژی هواپیمای بدون سرنشین را در استرالیا آزمایش کرده است؛ شروع کار هواپیمای خودران گوگل نیز با بسته‌بندی‌های کوچک بوده است.

براساس شواهد موجود،هواپیمای خودران گوگل در 18 ماه گذشته بیش از 3 هزار بسته‌بندی کوچک نظیر غذا، نوشیدنی و نامه را به مشتریان خود تحویل داده است.

 اداره ایمنی هواپیمایی استرالیا (CASA) موافقت خود به گوگل را برای انجام عملیات تجاری اعلام کرده است. 

پیتر گیبسون، سخنگوی CASA، به رسانه‌های استرالیا گفته است: «همه مسائل مربوط به ایمنی ارزیابی شده است، بنابراین هیچ گونه خطری برای مردم روی زمین و اموال آنها وجود ندارد».

در حالی که گوگل به عنوان یکی از زیرمجموعه های آلفابت فعالیت‌های قبلی خود را ادامه خواهد داد و مانند گذشته خدمات جستجوی وب، ویدئو، نقشه خوانی و برنامه‌های همراه ارائه می‌دهد،‌ آلفابت و زیرمجموعه‌های دیگر آن برای ارائه خدماتی مانند خودروهای هوشمند، Calico  برای افزایش طول عمر انسان، تست برای طراحی تجهیزات خانگی هوشمند، فیبر برای تسهیل دسترسی به اینترنت پرسرعت مبتنی بر کابل‌های فیبر نوری، Life Sciences برای ارتباط هوشمند با بیماران دیابتی اقدام خواهند کرد.

«ربات‌ها» جایگزین کشاورزان می‌شوند

شرکت «Agerris» تا سال 2020 نسخه هوشمند ربات خود را به منظور انجام امور کشاورزی وارد بازار می‌کند.

«ربات‌ها» جایگزین کشاورزان می‌شوند

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، در سال ۲۰۱۶ شرکت «Agerris» از ربات کشاورزی خود موسوم به «SwagBot» که توانایی‌های خاصی داشت رونمایی کرد.

بعد از گذشت سه سال از رونمایی این ربات، شرکت «Agerris» اعلام کرده است تا سال 2020 نسخه هوشمند این ربات را وارد بازار می‌کند تا جایگزین کشاورزان شود. 

بازرسی محصول، حذف علف‌های هرز و شمارش محصول از جمله عملکردهای این ربات هوشمند است؛ حال شرکت «Agerris» با کسب بیش از 4.6 میلیون دلار از فروش این ربات قصد دارد نسخه هوشمند آن را تا حدود یک سال آینده وارد بازار کند. 

ربات SwagBot برای تمرکز بر عملیات نظارت بر محصولات و دامداری‌های بزرگ طراحی شده و شرکت سازنده آن اکنون بر روی یک ربات دیگر به نام «Digital Farmhand» کار می‌کند تا برای مزارع کوچک‌تر کارایی داشته باشد. 

دنیای وارکرفت


WoW Box Art1.jpg


دنیای وارکرافت ((به انگلیسی: World of Warcraft) «دنیای وارکرفت» یا «هنر جنگ» یا جهان جنگ‌پیشه») یا به اختصار WoW، یک بازی نقش آفرینی بر خط چندنفره گسترده از سری وارکرافت که توسط بلیزارد انترتینمنت ساخته شده و در سال ۲۰۰۴ توسط شرکت بلیزارد انترتینمنت برای رایانه منتشر شده‌است.

این بازی چهارمین سری از مجموعه بازی وارکرافت می‌باشد، که اولین بازی از این سری با عنوان وارکرافت: ارک‌ها و انسان‌ها در سال ۱۹۹۴ منتشر شده‌است. این بازی در حقیقت ادامهٔ داستان نسخهٔ قبل این بازی است که البته سبک آن از استراتژی به چند نفره، تغییر کرده‌است.

اولین بسته الحاقی این بازی با عنوان دنیای وارکرافت: جنگ‌های صلیبی سوزان در ۱۶ ژانویه ۲۰۰۷، و دومین بسته الحاقی با عنوان دنیای وارکرفت: خشم پادشاه لیچ در ۱۳ نوامبر ۲۰۰۸ منتشر شده‌است. سومین بسته الحاقی به نام دنیای وارکرفت: کاتاکیلیزم، در سال ۲۰۱۰ منتشر شد. چهارمین بسته الحاقی به نام دنیای وارکرافت: مه‌هایی از پانداریا در ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۲ منتشر شد. پنجمین بسته الحاقی با نام دنیای وارکرفت: جنگ سالاران درینور در بلیزکان ۲۰۱۳ اعلام شد و در ۱۳ نوامبر ۲۰۱۴ منتشر شد.[۸]ششمین بستهٔ الحاقی با نام دنیای وارکرفت: لژیون در سال ۲۰۱۶ منتشر شد.

با بیش از ۱۰ میلیون بازیکن در نوامبر ۲۰۱۴، در حال حاضر دنیای وارکرفت دارای بیشترین بازیکن در سبک MMORPG است و به همین خاطر در کتاب رکوردهای جهانی گینس به عنوان محبوب‌ترین بازی MMORPG بر اساس بازیکنندگان، ثبت شده‌است. این بازی آنلاین است و بازیکنان بعد از انتخاب یک جناح [Hords یا Allians] وارد نژادهایی می‌شوند که نژادهای hords با allians فرق می‌کند. پس از انتخاب شخصیت بازیکن یک class را انتخاب می‌کند که در لباس و اسلحه‌ها و طلسم‌های شخصیت تأثیر دارد. alliansها در نسخه اول شامل انسان‌ها، دورف‌ها، الف‌های شب، گنوم‌ها است.hordsها در همان پچ اول شامل اورک‌ها، نامردگان،تایورن ها، ترول‌ها است. در پچ‌های جدید نژادهای بیشتری اضافه شده‌است.کالیمادور و پادشاهی شرقی دو قاره اصلی در دنیای وارکرفت است.

در بسته الحاقی دنیای وارکرفت :خشم پادشاه لیچ،قاره نُرثِند و همچنین در دنیای وارکرفت:مه‌هایی از پانداریا،قاره پانداریا نیز اضافه شده‌است.سیاره اوتلند در نسخه جنگ‌های صلیبی سوزان نیز اضافه شده‌است.

هوش مصنوعی آی بی ام از خاطرات خود می آموزد

شرکت آی بی ام الگوریتم هوش مصنوعی تازه ای ابداع کرده که می تواند خود را با محیط اطرافش منطبق کرده و از خاطرات قبلی خودش چیزهای جدیدی یاد بگیرد.

هوش مصنوعی آی بی ام از خاطرات خود می آموزد

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از فیوچریسم،  شرکت آی بی ام الگوریتم هوش مصنوعی تازه ای ابداع کرده که می تواند خود را با محیط اطرافش منطبق کرده و از خاطرات قبلی خودش چیزهای جدیدی یاد بگیرد.

قرار است توانمندی های این الگوریتم جدید در کنفرانس آتی هوش مصنوعی شرکت آی بی ام که در ماه می برگزار می شود، در معرض دید عموم قرار بگیرد.

مهم ترین مزیت این سیستم هوش مصنوعی این است که نیاز به دریافت آموزش و کمک خارجی ندارد و تنها با اتکا به تجربیات و دانسته های خود و خاطراتی که اندوخته قادر به خودآموزی است.

به عنوان مثال، این الگوریتم در صورت اجرای یک بازی رایانه ای، از تجاربی که از بازی های قبلی اندوخته کسب تجربه می کند و وقتی این بازی را در دفعات بعدی اجرا می کند با دقت و سرعت بیشتری پیش رفته و مراحل تازه را پشت سر می گذارد.

این دستاورد نقطه عطفی در زمینه طراحی محصولات هوش مصنوعی محسوب می شود و نشان می دهد این فناوری به چه دستاوردهای تازه ای رسیده است. هدف نهایی از طراحی این الگوریتم های هوش مصنوعی، ابداع سیستم هایی است که مانند انسان فکر کرده و عمل کنند و از خلاقیت و توانایی های پردازشی منحصر به فردی برخوردار باشند. البته برای تکمیل این سیستم هنوز به چند سالی زمان نیاز است.

کشف سیاره‌ای بیگانه که به دور ستاره‌ای مرده می‌چرخد

براساس یافته‌های مطالعه‌ای جدید، اخترشناسان در خرده‌قرص غبارآلود پیرامون ستاره‌ی مرده‌ی فوق‌متراکمی، مشهور به کوتوله‌‌ی سفید، جرمی با اندازه‌ی معمولی شناسایی کرده‌اند. به‌گفته‌ی اعضای تیم مطالعه، این خرده‌سیاره‌ی تازه‌کشف‌شده احتمالا بخشی از جهانی محسوب می‌شود که در حین خاموشی و مرگ ستاره‌ی مرکزی‌اش نابود شده است. همچنین، مدار به‌شدت کوتاه این جرم موجب می‌شود هر ۱۲۳ دقیقه یک‌بار به‌دور کوتوله‌ی سفیدش بچرخد. این امر نشان می‌دهد این خرده‌سیاره ممکن است حتی بخشی از هسته‌ی درهم‌شکسته‌شده‌ی سیاره‌ای بزرگ‌تر باشد.

بوریس گانسیک، استاد تمام فیزیک در دانشگاه واریک انگلستان و نویسنده‌ی همکار مطالعه، در بیانیه‌ای گفت:

این خرده‌سیاره‌ای که در اعماق چاه گرانشی سیاره‌ی کوتوله کشف کرده‌ایم، به‌قدری به ستاره‌ی مرکزی‌اش نزدیک است که هیچ‌گاه انتظار نمی‌رفت جرمی همچنان زنده در این فاصله یافت شود.

گانسیک در ادامه افزود:

این خرده‌سیاره آهن خالص است و می‌تواند در محل زندگی کنونی‌اش زنده بماند؛ اما به‌همان اندازه می‌تواند جرمی غنی از آهن، اما با استحکام داخلی برای نگه‌داشتنشان درکنار یکدیگر باشد که با بودن آن به‌عنوان قطعه‌ای نسبتا بزرگ از هسته‌ی سیاره‌ای انطباق دارد. اگر این ایده صحیح باشد، جرم اصلی دست‌ِکم صدها کیلومتر قطر داشت؛ زیرا تنها در آن نقطه است که سیار‌ه‌ها تمایزشان را شروع می‌کنند، همچون روغن روی آب و عناصر سنگین‌تر برای تشکیل هسته‌ای فلزی ته‌نشین می‌شوند.

اغلب ستارگان موجود در کهکشان راه شیری ازجمله خورشید خودمان درنهایت پس‌ازآنکه تمام سوخت هسته‌ای‌شان را بسوزاند، به کوتوله‌های سفید تبدیل خواهند شد. اگر چنین ستارگانی در ابتدا به‌اندازه‌ی کافی بزرگ باشند، پس از پشت‌سرگذاشتن مرحله‌ی غول سرخ که در جریان آن، اندازه‌ای غول‌پیکر پیدا می‌کنند، به نقطه‌ی پایان یادشده خواهند رسید.

به‌گفته‌ی دانشمندان، خورشید ما نیز در مسیر این دگرگونی قرار دارد و در ۵ میلیارد سال دیگر یا بیشتر، به غولی سرخ تبدیل خواهد شد و در این فرایند، عطارد و زهره و زمین را نابود خواهد کرد. بااین‌حال، مریخ و سیاره‌های بعدازآن احتمالا زنده خواهند ماند.

مطالعه‌ی اخیر که ۴آوریل (۱۵فروردین) در نشریه‌ی ساینس منتشر شد، کریستفر مانسر، پژوهشگر فیزیک در دانشگاه واریک، آن را هدایت کرد. مانسر و تیم او کوتوله‌ی سفیدی را بررسی کردند که با عنوان SDSS J122859.93+104032.9 شناخته می‌شود و نزدیک به ۴۱۰ سال نوری از منظومه‌ی خورشیدی ما فاصله دارد. این جرم بیگانه حاوی ۷۰ درصد از جرم خورشید درون کره‌ای تقریبا هم‌اندازه‌ی زمین است.

پژوهشگران با استفاده از تلسکوپ بزرگ جزایر قناری (قطر آینه‌ی ۱۰.۴ متر) که یکی از تلسکوپ‌های قدرتمند موجود روی زمین است، به منظومه‌ی کوتوله‌ی سفید یادشده نگاه انداختند. آن‌ها به‌طور ویژه خطوط انتشار گاز را در قرص پیراستاره‌ای تجزیه‌وتحلیل کردند. دانشمندان درنتیجه‌ی این بررسی، به وجود خرده‌سیاره‌ای پی بردند که هر دو ساعت یک‌بار به دور ستاره می‌چرخد.

Gran Telescopio Canarias / تلسکوپ بزرگ جزایر قناری

تلسکوپ بزرگ جزایر قناری

مانسر و همکارانش دریافتند جرم در‌حال‌چرخش با تراکمی بین ۷.۷ و ۳۹ گرم در هر سانتی‌متر مکعب، احتمالا کمتر از ۶۰۰ کیلومتر پهنا دارد؛ درغیر این‌صورت، به‌واسطه‌ی گرانش کوتوله‌ی سفید نابود می‌شد. لوکا فوساتی، یکی از دانشمندان مؤسسه‌ی پژوهش‌های فضایی آکادمی علوم اتریش در شهر گراتس می‌گوید:

دامنه‌ی تراکم یادشده با آن آهن خالص و هسته‌ی زمینی سازگار است؛ ازاین‌رو احتمال دارد که این خرده‌سیاره هسته‌ای باقی‌مانده از سیاره‌ای درهم‌شکسته‌شده باشد.

مانسر می‌گوید نجات شگفت‌آور این خرده‌سیاره ممکن است ما را به بازنگری درباره‌ی چگونگی تخریب و نابودی سیارگان به‌وسیله‌ی کوتوله‌های سفید وادارد. وی ایمیلی برای خبرگزاری اسپیس‌دات‌کام ارسال کرد و در آن نوشت:

روند درهم‌ریختگی کشندی اغلب به‌سادگی مدل‌سازی شده؛ زیرا فرض بر این است که تمام اجرام وقتی به‌اندازه‌ی کافی به کوتوله‌ی سفید نزدیک می‌شوند و قرصی را تشکیل می‌دهند و از بین می‌روند؛ اما این مطالعه نشان می‌دهدباید این روند را با جزئیاتی بیشتر در نظر بگیریم.

ستاره‌ی مرده‌ای که پژوهشگران کشف کرده‌اند، تنها دومین کوتوله‌ی سفید شناخته‌شده‌ای به‌شمار می‌رود که از خرده‌سیاره میزبانی می‌کند. خرده‌قرص‌ها در اطراف کوتوله‌های سفید متعددی مشاهده شده‌اند؛ اما شناسایی مستقیم اجرام نسبتا بزرگ درون این قرص‌ها، اتفاقی نادر محسوب می‌شود.

جرم شناخته‌شده‌ی دیگر را در سال ۲۰۱۵ تلسکوپ فضایی کپلر ناسا و با استفاده از روش گذری شناسایی کرد. در این شیوه، تلسکوپ به‌دنبال افت نورهایی می‌گردد که در اثر عبور جرمی در‌حال‌چرخش از مقابل ستاره‌ی مرکزی‌اش رخ می‌دهد.

شیوه‌ی گذری به هندسه‌ی کیهانی دقیق نیاز دارد؛ بدین‌ترتیب که ستاره‌ی هدف و اجرام در‌حال‌چرخش به دور آن باید به‌طور دقیق با تلسکوپ ناظر هم‌راستا و ‌هم‌ردیف باشند؛ اما به‌گفته‌ی فوساتی، تکنیک طیف‌سنجی (اسپکتروسکوپی) که مانسر و تیمش آن را به‌کار گرفته‌اند، الزامات یادشده را ندارد. ازاین‌رو، می‌تواند به اخترشناسان امکان دهد تا در آینده، خرده‌اجرام سیاره‌ای بسیار بیشتری در اطراف کوتوله‌های سفید پیدا کنند. درپایان، وی افزود وقتی ابزار زمینی بزرگ نظیر تلسکوپ بزرگ ماژلان و تلسکوپ سی‌متری و تلسکوپ‌های بسیار بزرگ در میانه‌ی دهه‌ی ۲۰۲۰ راه‌اندازی شوند، احتمال شناسایی خرده‌سیاره‌ها افزایش خواهد یافت.

بااین‌حال، مانسر قصد ندارد تا آن زمان بیکار بنشیند. او تأکید کرد تیم پژوهشی در نظر دارد از تلسکوپ‌های عملیاتی فعلی نظیر تلسکوپ بزرگ جزایر قناری استفاده کند. وی دراین‌باره گفت:

هم‌اکنون ۶ منظومه‌ی شناخته‌شده‌ی دیگر وجود دارد که همچون محیط پیرامون کوتوله‌ی سفید اخیر انتشار گازی دارند که ما به رصد آن‌ها در آینده‌ی نزدیک امیدوار هستیم.


منبع خبر» زومیت